Zoetermeer - 18 mrt 2023


Startlocatie

Hoekstrapark
Dekker Sport
Scheglaan 12
2718 KZ Zoetermeer

Afstanden: 15 en 25 km

Route: Auke Jansma

Nieuwtjes: Zoetermeer

Inschrijven 430ste Individuele Wandeltocht

Zoetermeer - 19 mrt 2022 t/m zo 9 apr 2023

Openbaar Vervoer

Trein: Lansingerland-Zoetermeer
Bus 71 - ri Rokkeveen
Uitstappen halte De Veur
Daarna gepijld naar de startlocatie

Auto

A12 - (Den Haag - Utrecht)
Afslag 7 - Zoetermeer/ Pijnacker
N470 - ri Pijnacker
Borden RS80 tot start

Fotoimpressie

Foto's 25 km

We starten vanuit Dekker Sport, ook al weer een aantal jaren geleden, maar we zijn nog steeds welkom bij deze startlocatie. De route gaat daar waar mogelijk door de parken die Zoetermeer rijk is. We gaan naar de andere kant van het spoor en krijgen zicht op de Oude kerk in Zoetermeer, een hervormde kerk in het oude hart van Zoetermeer. De 25 km loopt een lus en gaat langs het centrum door het oudste park, het Wilhelminapark waar een oorlogsmonument staat ter nagedachtenis aan de Tweede Wereldoorlog.

We gaan over het ophaalbruggetje dat in 2006 is opgeknapt. We lopen langs de Den Haag-Tempel die is opgetrokken uit Olympia White graniet. Verder slingeren we door Zoetermeer en lopen door verschillende parken. Onze horecarust is bij Buurthuis ’t Span en daarna gaan we verder en lopen daar waar mogelijk door de groene stroken van Zoetermeer en komen aan bij de Oude kerk van Zoetermeer. Samen met de 15 km gaat de route door een gedeelte van de Dorpsstraat.

We lopen over het Dobbe Eilandplein en gaan door het Stadshart. Dit is de plek waar Zoetermeer uit de grond is gerezen, het was vroeger een aardappelveld. Dit was de inspiratie voor de kunstenaar om een figuur op te trekken uit enorme keien die doen denken aan aardappels. Vervolgens gaan we door het groene deel langs de Voorweg.

Daarna lopen we door het mooie Westerpark en krijgen we een horecarust bij het Bowling & Recreatiecentrum Westerpark. Het park is verdeeld in deelgebieden, elk met een eigen karakter. Zo zijn er een bosgebied, een bloemenweide, een plassengebied, de Natuurtuin en sportvelden. De natuurtuin laten we rechts liggen maar we gaan wel over de schapenweide.

We gaan terug naar Rokkeveen via de Balijbrug. De bekende Mandelabrug zat niet in de route. We lopen door het Libellenreservaat dat aan de rand van het Balijbos ligt. We gaan langs de watertoren van Zoetermeer en dan ligt het voor de hand dat we door het Burgemeester Hoeksemapark terug lopen naar de finish bij Dekker Sport.


Wandeltocht