Sassenheim - 4 mrt 2023


Startlocatie

Sportpark De Roode Molen
Rkvv Teijlingen
Roodemolenweg 6
2171 AX Sassenheim

Afstanden: 10, 15 en 25 km

Route: Rob Mans

Nieuwtjes: Sassenheim

Aantallen:

10 km - 27 15 km - 270
25 km - 361
Totaal - 658
Van dit aantal zijn er 115 wandelaars ingeschreven voor de individuele tocht.

Fotoimpressie

Foto's 25 km

Route

Op 4 maart 2023 organiseren wij een wandeltocht van 10, 15 en 25 km vanuit Sassenheim, het is alweer 5 jaar geleden dat wij hier zijn gestart. Sassenheim ligt in de Bollenstreek, die wereldwijd bekend staat als het centrum van de Nederlandse bloembollencultuur. De bollenvelden met bloeiende tulpen, hyacinten en narcissen trekken toeristen uit alle uithoeken. Mocht er vooraf een zachte winter zijn geweest, dan is er begin maart al iets te zien. We komen uit bij het Plukbos in park Wilgenhorst. Na een lusje langs de bollenvelden zijn we terug in Sassenheim en gaan we langs de Ruïne Teylingen die dateert uit 1676. De 10 km route splitst zich af en gaat daarna terug door Sassenheim.

De 15/25 km route gaat verder over een verhard landweggetje, we wandelen daadwerkelijk door de bollenvelden. Na de splitsing 15/25 gaat de 15 naar het gehucht de Engel bij Lisse waar de horecarust is bij Zalencentrum Café Restaurant De Engel. Je kunt hier een overheerlijke Red Velvet bij de koffie/thee nemen, ook een soepje zal klaarstaan voor onze wandelaars.

De 25 komt daar later na een extra lus door de bollenvelden en daarna gaat de 25 door het Keukenhofbosch. De 25 km heeft de horecarust bij FC Lisse en gaat daarna verder door het Keukenhofbosch dat vroeger deel uit maakte van Landgoed Keukenhof. Nu wandel je weg van alle drukte over prachtige bospaden en lanen.

We passeren nog een aantal bollenvelden en dan komen de 15 en 25 km samen bij de horecarust bij Zalencentrum Café Restaurant De Engel. Daarna pakt de route een stuk polderlandschap. Bezienswaardigheid onderweg is de Lisserpoelmolen, een poldermolen uit 1676 die de Lisserpoelpolder op het juiste waterniveau houdt. Daarna lopen we samen met de 10 km Sassenheim in en komen uit in Park Rusthof, een prachtig dorpspark ontstaan uit een laat 18e eeuwse buitenplaats.

We lopen door het centrum van Sassenheim langs de Sint-Pancratiuskerk en een oorlogsherdenkingsmonument. Na het centrum staat midden in de woonwijk de Molen van Speelman, gebouwd in 1846. Na een smal onverhard paadje langs een brede sloot zijn we terug bij Rkvv Teylingen.


Wandeltocht